Járdákat építünk a „hullámvasutak” helyére

2017-ben a Városgazda18 Zrt. több mint 20 kilométernyi járdát adott át a XVIII. kerület lakosainak, az idei évre pedig 20,4 kilométer átadása szerepel a tervekben, amit reményeink szerint túlteljesítünk. A májusig elkészült járdamennyiség alapján hozzuk a terveket.

Az új járda még takarosabbá varázsolja az Erdősáv utcai portákat

Az új járda még takarosabbá varázsolja az Erdősáv utcai portákat

Kiemelten beruházásként kezeli a járdaprogramot minden évben a XVIII. kerületi Önkormányzat, városüzemeltetőként pedig a Városgazda18 folyamatosan építi, illetve felújítja a kerület járdáit. A Lakatos-lakótelepen már befejeződött a 2018-as járdaprogram, Pestszentlőrinc-Pestszentimre sok részén viszont jelenleg is javában zajlik. A Városgazda18 Zrt. mélyépítési munkatársainak és gépeinek jelenléte már önmagában is érdeklődést és izgalmat vált ki a csendes XVIII. kerületi utcák lakóiban, de gyakorlatilag mindenki örömmel fogadja, hogy szép és biztonságos járdák épülnek a környékükön. Az Erdősáv utcában lakók is nyomon követik a házaik előtt megújuló járdákat, és boldogan nyugtázzák, hogy végre nem a „hullámvasúton” kell majd járniuk. Olyannyira elöregedett és rossz minőségű voltak a járdák az említett utcában, hogy csak hullámvasútnak csúfolták. Elmondásuk szerint télen a havat sem lehetett letolni róla az egyenetlenségei miatt, nyáron pedig a gazt nem bírták gyomlálni a gödrökből és repedésekből.

Varsányi Balázs, a Városgazda18 Zrt. Műszaki és Városüzemeltetési Divíziójának Mélyépítési osztályvezetője osztotta meg velünk, hogy a 2018-as évben mennyi járda készült el a kerületben.

– Az év eleji és tavaszi rossz időjárási viszonyok ellenére is jól haladtunk a járdaprogrammal, május közepéig 9150 folyóméternyi járda készült el, vagy volt építés alatt. Tartjuk a tervezett ütemet, szeretnénk minél több új és biztonságos járdát a lakosok rendelkezésére bocsájtani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.