Ilyen lesz Pestszentlőrinc új sportcsarnoka

Februárban átadjuk a területet a sportcsarnok felújítását és korszerűsítését végző cégnek. Egy nagy, modern, multifunkciós sportcsarnokkal gazdagodik a kerület. A Városgazda18 Zrt. munkatársai már kiürítették a Lőrinci Sportcsarnokot.

Így néz ki most - munkatársaink dolgoztak a csarnok kiürítésén

Így néz ki most – munkatársaink dolgoztak a csarnok kiürítésén

Elérkezett az idő, hogy a 42 éves sportlétesítmény teljesen megújuljon, és olyan sportcsarnokká váljon, ami megfelel a kerület sportigényeinek, kulturális és társadalmi rendezvényeknek, illetve napjaink elvárásainak. A bruttó 2,1 milliárd forintos beruházás 70%-át TAO pályázaton nyerte a PLER-Budapest, a fennmaradó 30%-ot pedig Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszentimre Önkormányzata biztosítja.

Szebb, nagyobb, gazdaságosabb

A felújítás projektmenedzselését a Vársorehabilitáció18 Zrt. végzi, a sportcsarnokot 2019. február 15-én adják át a kivitelező cégnek, a Bástya Millenium Zrt.-nek. Vajda Lóránd, a Városrehabilitáció18 Zrt. Stratégiai és projektmenedzsment osztályvezetője elmondta, hogy az új csarnok befogadóképessége a két és félszerese lesz a jelenleginek. A tervezés során a vendégcsapatokra és vendégszurkolókra is gondoltak. A vendégszurkolók fogadása önálló épületrészben történik majd, és önálló előcsarnok, vizesblokk, ideiglenes büfé, pénztár, lépcső fogadja majd a vendégcsapattal érkező közönséget.

Ilyen lesz a felújítások után

Ilyen lesz a felújítások után

– A Lőrinci Sportcsarnok mindössze 400 férőhelyes volt. Többek közt ez és az elavult építészeti, műszaki tartalom, illetve a kerület egyéb igényei miatt kelt életre ez a projekt. Az új csarnok majdnem ezer férőhelyesre bővül, a pálya mindkét oldalán lesznek lelátók, nagyobb lesz az egész létesítmény alapterülete. Komfortosabbá válik a használata is, ugyanis padlófűtést kap a csarnok, a nyári időszakban pedig klíma fogja hűteni. A modern műszaki tartalomnak és hőszigetelésnek köszönhetően az üzemeltetése gazdaságosabbá válik. Szem előtt tartották a tervezés során, hogy az új sportcsarnok ne csak sportesemények megrendezésére legyen alkalmas, a sportpadló letakarásához például szőnyeg áll majd rendelkezésre, így rendezvényeknek, koncerteknek, szalagavatóknak is ideális helyszínt biztosíthat majd. A felújítási és átépítési munkálatok a tervek szerint 18 hónapig tartanak, utána veheti birtokba a kerület az új létesítményt – tudtuk meg Vajda Lórándtól.

Multifunkcionalitásának köszönhetően nemcsak sporteseményekre lehet majd használni a megújuló létesítményt

Multifunkcionalitásának köszönhetően nem csak sporteseményekre lehet majd használni a megújuló létesítményt

 

Kívülről is teljesen új lesz a megjelenése

Kívülről is teljesen új lesz a megjelenése

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.