Fénybe öltözik a Városháza

Január 17-én, 18-án és 22-én ismeretterjesztő, kulturális vetítésnek biztosít felületet a XVIII. kerületi Polgármesteri Hivatal homlokzata. Még lehet küldeni amatőr vagy profi képeket a szervezőknek.   

A Városgazda18 Zrt. irodaházában fog helyet kapni az a kivetítő, amellyel az Üllői út másik oldalán található Városházára vetítenek majd három estén keresztül a Tomory Lajos Múzeum munkatársai. A vetítést a január 22-ei Magyar Kultúra Napja és egy tavaly elmaradt kiállítás hívta életre. A Tomory Lajos Múzeum gyűjteményvezetője és a vetítés szervezője, Heilauf Zsuzsanna árult el részleteket a látványos programról.

– Négyszer egyórás műsorok lesznek, és a vetítésen a kerület múltja ugyanolyan fontos szerepet kap, mint a jelene. Lesz képes kerülettörténet, a helyi történelmi egyházi közösségek templomai (a koptoktól az unitáriusokig), történeti arcképcsarnok, kerületi fotósok fényképei, illetve kerületi diákok témákhoz kapcsolódó rajzpályázataiban szereplő alkotásai. Egyebek mellett szeretnénk egy kerületi tematikájú fotósorozatot is bemutatni, amelyhez profi és amatőr fotósok kedvenc kerületi képeit várjuk. 1-1 saját, fekvő formátumú fotót lehet beküldeni, legalább 1500×1500 pixel felbontásban. A kép mellé kérjük a fotós nevét, a kép készítésének időpontját (készülhetett egy kedvenc kép 1960-ban és tegnap is) és egy rövid, egymondatos leírást. A képeket a muzeum@muzeum18ker.hu címre várjuk – tudtuk meg Heilauf Zsannától.

A vetítéseket január 17-én, 18-án és 22-én 17.00-21.00 óra között tekinthetik meg az érdeklődők. Ha rossz idő miatt elmaradna az egyik vetítés, azt január 25-én pótolják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.